Νέα

Κλινικές Μελέτες - Ιανουάριος 2018

1.IMROZ

Velcade-Revlimid-Dexamethasone (VRd) έναντιIsatuximab-Velcade-Revlimid-Dexamethasone σεασθενείςμενέαδιάγνωσηπολλαπλούμυελώματοςάνωτων65 ετώνΜΗυποψήφιουςγιαμεταμόσχευση

Κριτήρια εισαγωγής

Μετρήσιμη και συμπτωματική νόσος που δεν έχει λάβει προηγούμενη αντιμυελωματική αγωγή (Μετρήσιμη νόσος με M-spike, U-peakή/και FLCs>100)

Κάθαρση κρεατινίνης>30ml/min

Hb>8g/dl

ANC>1000

PLTs>30.000

Περισσότερα...

Το Διεθνές Βραβείο «Waldenström Award» απονεμήθηκε στον Μελέτιο Α. Δημόπουλο, Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής και Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Μελέτιος Α. Δημόπουλος τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση της Παγκόσμιας Κοινότητας που ασχολείται με το Πολλαπλούν Μυέλωμα, το διεθνές βραβείο «WaldenströmAward». Το βραβείο απονεμήθηκε την Πέμπτη 2/3/2017 κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Πολλαπλούν Μυέλωμα που γίνεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας από 1-5/3/2017. 

 

 

Το διεθνές βραβείο «WaldenströmAward» απονέμεται από την Παγκόσμια Εταιρεία του Πολλαπλού Μυελώματος και δίδεται από το 1989 κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Πολλαπλούν Μυέλωμα που διενεργείται κάθε δύο χρόνια. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε εξαιρετικούς ερευνητές/ιατρούς σε αναγνώριση των επιτευγμάτων τους στον τομέα του Πολλαπλού Μυελώματος. Το βραβείο πήρε το όνομά του από τον Σουηδό Καθηγητή JanWaldenström, που θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους στη θεραπεία των αιματολογικών καρκίνων. 

 

Περισσότερα...

Το Ε.Κ.Π.Α. πρωτοστατεί στην ίδρυση της Βαλκανικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος

Το Σάββατο 26/2/2017 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας η Ιδρυτική Συνάντηση της Βαλκανικής Ομάδας του Πολλαπλού Μυελώματος. Συνολικά 27 αιματολόγοι από τα Βαλκανικά κράτη μετείχαν στη συνάντηση αυτή. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με επικεφαλής τον Πρύτανη και Καθηγητή Αιματολογίας-Ογκολογίας Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και μέλη τους Αναπληρωτές Καθηγητές Ευάγγελο Τέρπο (Αιματολόγο) και Ευστάθιο Καστρίτη (Ογκολόγο). Στη συνάντηση, εκτός της χώρας μας, υπήρχαν εκπρόσωποι από όλα τα κράτη των Βαλκανίων: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.

 

Περισσότερα...

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας